This is Herstory

“This is Herstory” documentary project present inspiring female portraits from the Balkans,
devoted to action sports.
In the first episode which is about to be released soon, Alex Totkova, Argyro Papathanasiou, Ilina Arsova & Uta Ibrahimi share their unique stories for passion, dreams and challenges in life.

Screenplay: Ilina Arsova and Igor Hristov
Director: Igor Hristov 
Directors of photography: Rashko Rakov, Goran Kuzmanovski 
Editor: Dejan Smileski
Music: Kin Dread
Idea and Creative Producer: Ilina Arsova

Trailer: https://vimeo.com/305993059

Uta: https://vimeo.com/302597473?fbclid=IwAR2P0JufnSxf21ae4h1OxB3Y3DrjEl0qITpM7xY7z5PrRC2y7Mj6YBwIEY4

…..

По повод светскиот ден на планината, на вчерашниот настан организиран од Федерацијата на планински спортови, премиерно го прикажавме трејлер-от за This is HERstory. Во првата епизода Аргиро, Ута и Илина, ги раскажуваат своите приказни за соништата и предизвиците во животот. 
Сега и официјално, може да го погледнете на нашиот Vimeo канал: https://vimeo.com/305993059… 
Им благодариме и на другите девојки кои учествуваат во трејлерот, како и на сите ентузијасти кои се вклучија во проектот: Браво на цела екипа, задоволство беше да се работи со сите вас.  

Share
Posted in News.